visualsolution
elérhetőség

Bravogroup Rendszerház Kft.
Cím:H-1145 Budapest,
Újvilág utca 50-52.
Telefon:+36 1 469 6200
Fax:+36 1 469 6205
E-mail:


Digital Signage

Digital Signage

Egy modern Digital Signage rendszer több médiaplatformot egyesít magába és az innovatív technológiák alkalmazásával magas hatékonyságú marketing eszköz.
Több ágazat - a marketing, a broadcast videotechnika, az új online médiák, a vizuáltechnika - rendkívül hatékony eszköze. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy célzottan és ott fejti ki a hatását, ahol a közvetített marketingüzenet a célközönség által megvásárolható. A termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos üzeneteket modern, látványos, innovatív technológiák közvetítik. Biztosítja a nagyfokú szabadságot a szerkesztésben, lehetőséget ad a tartalomban az interaktív, on-line és adatbázis elemek elhelyezésére.

Egyszerű módon megjeleníthetők időjárás, valuta, RSS információk, átvehetők XML, ODBC adatok, grafikák, animációk és videók.
Külső forrásból beintegrálhatók input adatok, mint pl. ügyfélhívó, azonnali megjelenítést igénylő információk, stb..
A rendszer a professzionálisnál magasabb szintet képviselő broadcast videó rendszerekkel kompatibilis, biztosítja a legjobb minőséget, és üzembiztos működést.

Egyszerű, általános hardverelemekből építkezik, ami a növeli a kompatibilitást, beleértve a modern megjelenítőket, videoszabványokat is. A tartalomfrissítés egyszerű, a frissítések a végpontokon további beavatkozás nélkül, azonnal megjelennek. A végpontok felügyelete Központilag történik, ami a gazdaságos és hibamentes üzemeltetést segíti. A folyamatos gyártói support révén biztonságos az üzemeltetés. A fejlesztések minimális költséggel beépíthetők a rendszerbe, nincs a hosszadalmas, költséges és humán erőforrás igényes saját fejlesztési folyamat.

A rendszer felépítése:

Központi vezérlésű, egyszerű UTP hálózaton üzemelő rendszer. A központi munkaállomás (a pályázati anyagban: Központi rendszer), amelyen a jóváhagyott, és importált forrásanyagokból készíthető el a megjelenítendő tartalom. Az kész tartalom elemei időzített és/vagy eseményvezérelt módon alakíthatók ki.

Az egyes végpontok (Fióki rendszer gépei) egyedileg azonosítottak. A hálózati forgalom koordinálását, a lejátszási listák kezelését, időzítését egy független munkaállomáson futó Network Manager végzi. Itt tároljuk az egyes gépek lejátszási paramétereit, itt történik a gépek tetszőleges csoportba foglalása (group-olás), felügyelete. Szintén itt történik a hálózati forgalom-optimalizálás is.
Az árfolyamfrissítés minden végponton azonos időben történik.
Ez általános rendszer esetében löketszerű hálózatforgalom növekedést okoz. Az rendszer korlátlan végpont kezelésére képes. A beépített kritikus forgalom növekedés-optimalizálás is segítségével azonban a löketszerű forgalomnövekedés jelentősen csökkenthető. Az egyes végpontok a számukra dedikált kijátszási listákat a lokális háttértárukon tároljak. Adatfrissítés csak akkor történik, ha a tartalomban, időzítésben változás van.

 

Az egyes komponensek:

 

Központi rendszer

 

Szerkesztő/editor
Feladatuk a tartalom összeállítása. Egy kezelőfelületen beilleszthetők az elemek (álló- és mozgóképek, videó és audió anyagok, feliratok, grafikák, animációk, adatbázis és online elemek). Általában a szöveges elemek (függetlenül attól, hogy szöveg vagy grafikus formájúak) közvetlenül módosíthatók. Az egyes részek látványelemekkel (mozgatás, áttűnések, időzítések) láthatók el.
A tartalomban elvégzett módosítások automatikusan jutnak el a végponti megjelenítőkre, beleértve a közvetlen adatmódosításokat és az online ill. adatbázis-elemek változásait is.

 

Hálózat management
Feladata a végpontok konfigurálása, a lejátszási listák kezelése, loggolás és az egyéb hálózat-felügyeleti feladatok ellátása. Az egyes végpontok egyedileg azonosítottak, és mint önálló megjelenítők, vagy mint csoportba fogott megjelenítők is üzemelhetnek. A csoportosítás, mountolás, végpontszám változtatás dinamikusan, folyamatos üzem mellett történik. A felügyeleti rendszer folyamatos tájékoztatást ad a végpontok, illetve a rendszer üzemelési adatairól. Más rendszerekben az időzítési (schedule) funkciók külön felületről kezelhetők.

 

Fióki rendszer

 

Player
Feladata az összeállított tartalom megjelenítése. A megjelenítés ma már jellemzően digitális megjelenítőn (LCD, Plazma) történik, egy vagy több kimenettel, azonos vagy eltérő tartalommal.

A tartalom eljuttatása a végpontokra egyszerű hálózati kapcsolattal történik, egyedi végpont azonosítással. Az UTP kapcsolat előnye, hogy földrajzi helytől függetlenül, és fizikai megjelenés nélkül juttatható el a tartalom a végpontra. Ez különösen nagy kiterjedésű rendszernél előnyös.

A fióki rendszerben a megjelenítés többszörös. A külső megjelenítők, két különböző tartalmat, a belső pedig szintén más tartalmat (integrálva az árfolyam adatokat és a hívószám kijelzőt) jelenít meg. Emiatt a fiókonként két kijátszó használata szükséges. Ebből az egyik multi-head, a másik integrált, single.


Ajánljuk: Bankok, pénzintézetek és olyan multi cégek részére, akik ügyfeleiknek, dolgozóiknak adatokat, információkat, képeket, videókat akarnak közölni.