visualsolution
elérhetőség

Bravogroup Rendszerház Kft.
Cím:H-1145 Budapest,
Újvilág utca 50-52.
Telefon:+36 1 469 6200
Fax:+36 1 469 6205
E-mail:


Interaktív oktatóterem

Interaktív oktatóterem
Az interaktív tábla egy nagyméretű fehér tábla, mely elektronikusan van összeköttetésben egy őt vezérlő számítógéppel és egy projektorral. A működés kulcsa az érintés. A felület megérintésével menüpontokat és ikonokat lehet kijelölni. Az íráshoz csak fel kell emelni a tollat. A tábla munkafelületén könnyedén szörfölhet az interneten, megtarthatja tudományos előadását, vagy virtuális utazást tehet a számítástechnikában. Nagy segítséget nyújt a tanulók motiválásában, ezáltal a diákok érdeklődését folyamatosan fenntartva fokozza a tantermi oktatás hatékonyságát. Az interaktív tábla használatával lehetővé válik a tanulók egyidejű vizuális és tevékeny részvétele a tanulásban. A diákok nagy, látványos képeken dolgozva saját kezükkel mozgathatnak leveleket, számokat, szavakat, képeket, illetve bármilyen elektronikus objektumot. Az elektronikus információk könnyen elérhetővé és olvashatóvá válnak számítógép billentyűzet vagy egér használata nélkül is. Az interaktív tábla rendkívül hatékony eszköz a tananyag bemutatására és a figyelem fenntartására az órák alatt. Tanítás előtt elkészítheti a tananyagot számítógépen. A sikeres előadás elkészítésében a beépített software képgyűjteménye és előre elkészített anyagai nyújtanak hatékony segítséget. Látványos matek, kémia, tudományos vagy zenei alkalmazásokkal színesítheti a tananyagot. A tanítás során bevonhatja a diákokat, kézi jegyzeteket készíthet és az előadás bármely pillanatában elmentheti a táblán látható információkat. Az interaktív táblával időt takaríthat meg és nagyobb sikert érhet el az előadásokon – minden tanuló számára.

A feleltető-, és szavazórendszernek köszönhetően a tanár bármikor visszajelzést kaphat a tananyag rögzülésének szintjéről, hallgatóinak pillanatnyi felkészültségéről. Csoportjának nem csupán eldöntendő kérdéseket tehet fel – anonim vagy nevesített válaszokat várva -, hanem egyszerre több jó választ is megjeleníthet, amelyekből a hallgatók majd kiválasztják a helyes megoldásokat.

Az LCD-képernyővel ellátott távirányítós kézi egységekkel számokat, tizedeseket – sőt, még törtszámokat is – lehet küldeni a számítógépnek, hogy az végül a szavazás vagy egy dolgozat végeredményét azonnal, egy diagramként, vagy Excel-formátumban megjelenítse.

Az elektronikus „palatábla” író és vezérlő tábla, mely vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé más interakív eszközökkel. Egy teremben - egyidőben - egyszerre többen is használhatják. Tanítson a terem elejéből, az osztály mögül vagy egy tanuló mellől, - mindezt anélkül, hogy le kellene mondania az interaktív digitális tanóra előnyeiről. Az elektronikus táblával Ön és tanítványai vezeték nélkül tarthatnak kapcsolatot az interaktív táblával, kb. 16m-es távolságig. Használja az elem nélküli, csatlakoztatott tollat a toll, az egér és a törlés funkciók közötti átkapcsoláshoz, így Ön bármilyen számítógépes alkalmazást működtethet, megjegyzéseket írhat, vagy fontos információkat emelhet ki. A könnyű táblát, magával viheti tanításkor. Írjon fel egy matematika példát a palatáblára, majd adja oda egy diáknak, hogy válaszoljon rá. Használjon több kézi táblát csoportos munkához (pl. kérdés-felelet). A kézi tábla egyszerre többszörös párbeszédet tesz lehetővé, így használatával egy időben Ön jegyzetelhet az interaktív fehér táblán is.

Nem számít, milyen módszerrel tanít, Ön és a tanítványai élvezhetik a feladatokkal, weboldalakkal és számítógépes programokkal való kapcsolat minden előnyét.