visualsolution
elérhetőség

Bravogroup Rendszerház Kft.
Cím:H-1145 Budapest,
Újvilág utca 50-52.
Telefon:+36 1 469 6200
Fax:+36 1 469 6205
E-mail:


Referenciák

Vidéki főiskola részére információs terminálok

Egy vidéki főiskola felújítása során új aula és fogadótér került kialakításra, mellyel kapcsolatosan megfogalmazódott az iskola üzemeltetésében az igény, hogy diákjaikat és látogatóikat korszerű információs rendszerrel tájékoztassák a főiskola területén elérhető szolgáltatásokról, helyiségekről, programokról.
Az igény kiszolgálására a legmegfelelőbb megoldásnak a KIOSK-on keresztül történő tájékoztatás tűnt.
Ennek kapcsán kaptuk a megkeresést a főiskolától, miszerint 3 db információs terminál kialakítását és elhelyezését kérték az épület különböző részein.
Vidéki főiskola részére információs terminálok

Az információs terminálokkal kapcsolatosan az iskola oldaláról a következő igények merültek fel:
  • Illeszkedjen a környezetbe
  • Látványos és figyelemfelkeltő legyen
  • Mozgássérültek részére könnyen megközelíthető és kezelhető legyen
  • Megfelelő mennyiségű információt tudjon megjeleníteni
  • Érintőképernyős kialakítás legyen
  • Távoli vezérlés lehetősége ki legyen alakítva
A projekttel kapcsolatosan hazai KIOSK gyártókkal vettük fel a kapcsolatot és találtuk meg a megfelelő megoldást a főiskola igényeinek kialakítására.
A végső megoldás olyan KIOSK kialakítása lett, mely vastag fényezett acél talpon áll, a világon jelenleg elérhető legmegbízhatóbb 32”-os érintés érzékeny kijelzővel rendelkezik, valamint a minden környezetbe jól illeszkedő fényezett fekete felületet kapott.
A KIOSK egyedi kialakítás acél talpa biztosítja a borulásmentességet. Kijelzője 110 cm magasságban kezdődik, így biztosítva azt, hogy a kezelő felületet a kerekes székesek is könnyen elérhessék. A KIOSK zárt hátterében kapott helyett a vezérlő számítógép, a kábelmentes kapcsolatot biztosító WiFi, a megfelelő hűtést biztosító ventilátorok, valamint az érintés védelemért felelős relé. A KIOSK kialakítása során lehetőség nyílt a külső felület és kialakítás egyedi meghatározására is.
A projekt során felmerülő problémák:
  • Miután a főiskola aulája még nem készült el, így a KIOSK külső megjelenésének meghatározás nehézkes volt. Végül ezért döntöttünk a fekete – ezüst kombináció mellett, mely bármely környezetben megfelelően illeszkedik.
  • Sajnálatosan a főiskola által meghatározott kijelző nem volt elérhető, így megfelelő megoldást kellett találni és biztosítani az intézmény részére. Ennek következtében került a megbízható ELO kijelző beszerelésre.
  • Fontos tényező volt az iskola részére, hogy a kijelző illeszthető legyen a főiskola által használt szoftverhez. Az alkalmazott ELO kijelző ezekhez tökéletesen illeszthető. Az átadás során a KIOSK kizárólag operációs rendszerrel került szállításra.
  • Fontos volt a főiskola résére a kábel mentes kialakítás (kivéve 220V), így került a kialakításba a WiFi megoldás. Annak érdekében, hogy a WiFi ne legyen rongálható, így ez is a kijelző mögötti zárt tároló részben került elhelyezésre.
A projekt lezárultával büszkén mondhatjuk, hogy mindenki igényeinek megfelelő, egyedi megjelenésű, valamint külső kialakítás KIOSK került leszállításra.


Vidéki főiskola részére információs terminálok Vidéki főiskola részére információs terminálok Vidéki főiskola részére információs terminálok Vidéki főiskola részére információs terminálok